Hvordan gjennomføre firmatur under korona?

Vi har satt oss godt inn i regelverk, restriksjoner - og vet hva som må til for å gjennomføre en trygg og sikker firmatur som gir deg opplevelsene og verdien du ønsker!

Firmatur under korona

Kortreist er nøkkelordet

I normale tider, så vil mange reise til utlandet eller til "eksotiske" steder i Norge. Nå, i den nye normalen, så er vår klare anbefaling at du burde legge arrangementet nærmere avreisestedet.

Kortreist er ikke bare en trend innen mat, men nå også innen opplevelser og arrangement. Norge er fullt av unike og spektakulære steder, uansett om du bor i øst, vest, nord eller sør! Vi har gjennom 30 år bygget opp en lang liste over disse unike stedene, så vi hjelper deg gjerne med å plukke ut det riktige stedet for deg og din organisasjon.

Ved å velge kortreist, så sørger du for å minske korona-risikoen under reise og du vil trolig kunne lage et opplegg som er mer kostnadseffektivt. Mer av midlene du legger i firmaturen kan dermed brukes på de unike opplevelsene.

Fjelltur på firmatur

Skap opplevelser utendørs

FHI anbefaler å holde arrangement utendørs, og det tror vi uavhengig av korona at er en god idé. Få frisk luft, bryt opp fra de tradisjonelle kontorlokalene og skap opplevelser som man husker.

Teambuilding-aktiviter er naturligvis ingen problem å gjennomføre ute, men også faglig innhold kan gjerne gjøres ute. Sett dere rundt bålplassen, på et skjær ved kysten eller (hvis været er Bergen-bra) i en lavo. Alltid med 1 meters avstand. Kanskje den tradisjonelle powerpoint-presentasjonen med fordel kan byttes ut med flipover, tusj og papir? Hvis ikke, så har vi fått til mye rart før - så det å muliggjør fremvisning av powerpoint ute skal vi nok lett også klare.

Havrafting på firmatur

En god gjennomføringsplan er kritisk

I henhold til dagens retningslinjer, så må alle arrangement (og firmaturer) med mellom 20 til 200 deltagere ha en ansvarlig arrangør. Vi i AMT er en slik arrangør. Vi er derfor ansvarlig for at føringene fra FHI blir fulgt:

  • Sørg for at de som er til stede kan holde minst 1 meters avstand til andre.
  • Sørg for at det eksisterer en oversikt over hvem som er til stede.
  • Iverksett tiltak som bidrar til at syke ikke er til stede på arrangementet, og gjøre det mulig å ivareta god hygiene.
  • Sørg for at arrangementer med skjenkebevilling har bordservering. Alkohol kan ikke serveres etter midnatt, og må være ferdig konsumert innen kl. 00.30.
  • Sørg for at det tilrettelegges for at alle relevante standarder for smittevern blir fulgt.
  • Lag en gjennomføringsplan sammen med lokale helsemyndigheter, om du skal ha et større arrangement eller firmatur.

Man kan absolutt gjennomføre firmaturer i dag. Det må bare planlegges i større grad enn tidligere, og man må involvere fagfolk som kan smittevern. Det bidrar vi med. Som resultat skal du som kunde kunne slappe både under forarbeidet og under selve firmaturen

Har du lyst til å skape en trygg og unik firmatur? Ta kontakt via linken under, så hjelper vi deg og dere.

Kontakt oss her