10 beste grunnene til hvorfor arrangere en virtuell konferanse

Vurderer du å kansellere eller å flytte din fysiske konferanse? Før du gjør det, så burde du vite fordelene med å ha et digitalt arrangement - og det kan være så mye mer enn et webinar!

Hvorfor arrangere virtuell konferanse


1. Eneste mulighet i disse tider? 😷

Under koronapandemien, så er det strenge retningslinjer både for antall og for smittevern. Det gjør at konferansen eller eventet du kanskje tenkte å gjennomføre nå må flyttes. Da er en digital og virtuell arrangement et fantastisk alternativ.

2. Kostnadseffektivt 💰

Et vanlig arrangement betyr lokalleie, reise, overnatting, mat, og mye mer. Dette er kostnader som ikke nødvendigvis gir noen ekstra verdi til arrangementet - men som øker kostnadene betraktelig. Hvis man velger et virtuelt arrangement, så ser kostnadsbildet helt annerledes ut og du vil trolig kun måtte betale en brøkdel av det du i utgangspunktet skulle.

3. Tidsbesparende ⏰

Ingen reising for samtlige av deltagerne; her kan alle ringe inn fra (hjemme)kontoret. Ingen stor rigg av lokalet; her holder det med et TV-studio.

4. Enkelt å møtes uansett sted og tid 🌍

Du kan enkelt delta på en halvdags-arrangement, og samtidig ha jobbmøter som vanlig resten av dagen. Virtuelle arrangement er effektive!

5. Fast Planning and Set-up ⚡️

Mens vanlige, fysiske konferanser kan ta opp til 2 år å planlegge og arrangere, så gjør de tekniske løsningene det mulig å planlegge og gjennomføre virtuelle arrangementer bare på noen uker. Fleksibiliteten til virtuelle arrangement er fantastisk!

6. God interaksjon 🗣👥

Der hvor man på fysiske konferanser kan se publikum og deres reaksjon, så tror mange at det ikke er tilfellet når man gjør konferansen digital - det er ikke tilfellet! Nesten tvert om. I virtuelle arrangement kan du svært enkelt gjennomføre live spørsmålsrunder (Q&A) eller undersøkelser (polls). Du får umiddelbar tilbakemelding, og utbyttet er svært godt både for presentatør og deltagere.

7. Bærekraftig 🌱

Bærekraftsmålene har for alvor blitt sentrale i dagens samfunn og næringsliv - og enhver konferanse må ha en forståelse av hvordan den bidrar (eller ikke bidrar) mot vårt felles mål. Virtuelle arrangement betyr mindre reising og lavere forbruk sammenlignet med en fysisk konferanse. Bærekraft er et godt argument for hvorfor du burde vurdere å flytte ditt arrangement opp i skyen.

8. Enkel logistikk 👨🏻‍💻

Booking av alt rundt en fysisk konferanse er krevende for enhver som ikke har jobbet med det i 30 år. Ved å kutte i mange av de arbeidsoppgavene, så vil du forenkle det som må gjøres av logistikk.

9. Skalerbart 💪🏼

Det er jo en drøm å bli utsolgt for billetter. Samtidig betyr det også potensielt tapt inntekt. Men kanskje du uansett har booket The Qube og uansett ikke kunne klart å fylle opp med flere? Vel, i virtuelle arrangement så er det ingen grenser for hvor mange som kan delta. Skalerbarheten er enorm, og du kan i tillegg få deltagere like gjerne fra Norge som fra Kina uten at det betyr noe spesielt for infrastrukturen. Virtuelle arrangement er fremtiden!

10. Få de beste foredragsholderne til lavere pris 🌟

Foredragsholderne er viktig for å trekke til seg deltagere. De beste foredragsholderne koster mye - men mye av grunnen til det er også at de må reise gjerne 1-3 dager for å kunne delta på nettopp ditt arrangement. Ved å ha et virtuelt arrangement, så kan de bruke kun de timene de er aktivt på arrangementet. Prisen du betaler? Langt lavere!