Mannen bak datarevolusjonen i 1983 og i 2020

Utviklingen innen teknologi har vært enorm de siste årene. Geir Ståle Sætre har vært med på hele reisen. Det betyr kanskje en helt ny måte å arrangere konferanser på fremover?

Datarevolusjon

Profilen

Geir Ståle Sætre har lang fartstid i PCO-bransjen. Han har vært ansatt i Atlantic MICE TIBE så lenge at han sier han vil ikke snakke om det... Men det er lett for han og for oss å huske når han ble ansatt; år 2000.

Geir Ståle ble ansatt for å selge, få inn nye konferansekunder. Nasjonale bedrifter og organisasjoner som har sine arrangement hvor Atlantic MICE TIBE bistår med planleggingen og all logistikk som må på plass for å gjennomføre et arrangement, om det er påmelding, betaling, lyd, lys, scene, utstilling, abstracts, flybilletter, underholdning, foredragsholdere, hotell, transport osv.

Det er ikke til å komme bort fra at det har skjedd mye i bransjen siden den gang. Den tekniske utviklingen har vært enorm. Påmeldingene som i sin tid ble gjort via post eller faks (!), gjøres selvfølgelig digitalt i dag, det lages nettsider og apper for arrangementene med polls, Q&As og digital registrering.

Det er kanskje ikke så rart at Geir Ståle havnet i denne bransjen og nå trives så godt; han har nemlig meget god teknologisk innsikt og synes nettopp derfor det har vært spennende med den utviklingen selskapet har vært igjennom og fremdeles er i.

Teknologien

Romsdals Budstikke lagde en egen reportasje om Geir Ståle og hans to kamerater, hvor det ble blåst stort opp:

"Datarevolusjon i Molde! I 1983 gikk tre studiekamerater sammen og planla hvordan de skulle erobre et voksende datamarked. Resultatet ble én av Norges første hjemmecomputere – laget i Molde."

Så interessen for nye teknologiske hjelpemidler har Geir Ståle alltid hatt. Som for eksempel under koronapandemien, da Atlantic MICE TIBE fikk kansellert mange av sine oppdrag. Forbudet mot å arrangere konferanser, reiseforbud og karantener gjorde at ordreboken så å si var tom fra mars og ut året. Men sammen med sine kollegaer så Geir Ståle lyset i tunellen, og sammen med TIBE-systemet fikk de svingt seg rundt og lansert virtuelle konferanser.

I disse tider er det vanskelig å arrangere konferanser, kick off, landsmøter etc. Sammen med vår tekniske leverandør har Geir Ståle og teamet nå de beste løsningene på plass. For en virtuell konferanse er så mye mer enn et webinar eller streaming av foredrag! Det er selvfølgelig muligheter for det vanlige, virtuelle foredraget, men den store ekstraverdien får du gjennom virtuell networking og virtuell utstillerområde – og det på en mye mer effektiv måte enn på fysiske arrangement.

Fremtiden

Geir Ståle og teamet har brukt sin omfattende erfaring og teknologiske innsikt til å skape morgendagens arrangement og konferanse. Datarevolusjonen startet i Molde i 1983 – og den foregår fortsatt!

Geir Stale